Menu

ZOMERVERHAAL: ‘Ja, smeer me maar lekker even in …’

Wine-up is deze zomer van iedereen!

Vakantie, met veel wijn en pubers die de hele dag in je buurt hangen, is over het algemeen een grote inspiratiebron voor mooie, grappige en herkenbare verhalen. Wij vroegen onze lezers hun verhalen in te sturen. Vandaag het verhaal van Monica (45) die wordt ingesmeerd op het strand…

‘Ja, smeer me maar lekker even in!’

Ik moet iets bekennen: ik ga af en toe vreemd. Begrijp me niet verkeerd, wijn is heerlijk, maar soms wil je gewoon een beetje afwisseling. Daarom vergrijp ik me af en toe aan mijn guilty pleasure: Gin & Tonic. Mijn vriendinnen lusten het niet, maar ik vind de bitterzoete smaaksensatie helemaal het einde, vooral als het heel warm is. En weet je wat het mooie is? Het is kant en klaar in blikjes te koop in de supermarkt. Ideaal voor in de koelbox. Zo zit ik vandaag met manlief en puberdochters op het strand. Zon, zee en een koelbox vol Gin & Tonic (o ja, en wat blikjes bier en cola voor de rest). Eindelijk vakantie!

Even een momentje voor mezelf

Na twee Gin & Tonics op de nuchtere maag (voor eten was geen ruimte meer in de koelbox) wordt mijn hoofd ineens ontzettend zwaar. Uitgeteld plof ik neer op mijn handdoek. De ruwe stof schuurt tegen mijn wang en de zon brandt genadeloos op mijn rug. Ik voel een heerlijke loomheid op me neerdalen. Mijn ledematen doen het niet meer, behalve mijn vingers en tenen die zich zachtjes door de hete bovenlaag graven naar het koelere zand. Om mij heen is een kakofonie van stemmen, inclusief die van manlief en puberdochters. Ik voel mezelf wegdrijven, verdampend in de hitte. De stemmen lijken van steeds verder weg te komen.

Dan begint hij langzaam de achterkant van mijn benen te masseren …

Mijn rug begint te schrijnen. Ik moet me insmeren anders hangen de vellen er straks bij. Zonder op te kijken voel ik met mijn hand in de tas met spullen. Mijn vingers vinden het harde plastic van de fles met zonnebrandcrème, hebbes! Gelukkig is manlief in de buurt, door het spleetje tussen mijn oogleden zie ik twee mannenbenen naast mij staan. Met een vragende kreun houd ik de fles omhoog en schud er een beetje mee. Na een ogenblik wordt de fles uit mijn handen genomen en voel ik de mannenbenen naast mijn lichaam neerknielen. Ik hoor hoe hij eerst de zonnebrandcrème tussen zijn handen wrijft om deze te verwarmen. Hmmm, hij heeft wel iets bijgeleerd, want normaal laat hij het koude goedje gewoon rechtstreeks op mijn rug kletteren. Dan plaatst hij zijn handen in mijn nek en begint langzaam mijn schouders te masseren. De wereld om mij heen verdwijnt, behalve de hitte en zijn handen die langzaam hun weg naar beneden vinden over mijn rug. Op mijn onderrug vinden ze precies het plekje waar het altijd pijn doet. De zachte bewegingen van zijn vingers laten de pijn verdwijnen. Dan voel ik de vingers een klein stukje onder de bovenrand van mijn bikinibroekje verdwijnen. Ik hou mijn adem in. En adem dan weer uit, ach we willen niet verbranden bij de randjes.
Nu is de achterkant van mijn benen aan de beurt. Ik hoor hoe hij opnieuw een scheutje zonnebrandcrème tussen zijn handen warm wrijft. Beginnend bij mijn voetzolen, werkt hij van beneden naar boven. Hij gaat vandaag echt grondig te werk! Dan mijn enkels en kuiten. Ik wordt een beetje draaierig in mijn buik als ik bedenk welk plekje als volgende aan de beurt is: de achterkant van mijn knieën. Daar voel ik zijn sterke vingers al op die zachte plekjes. Ik smelt en zak nog iets dieper in mijn handdoek. Na dit zalige moment is mijn massage helaas snel voorbij. De fles zonnebrandcrème valt met een plof naast me in het zand. Met een tevreden zucht maak ik mijn waardering kenbaar.

Puberdochters in aantocht. 

Dan hoor ik ineens mijn puberdochters gillen vanuit de verte. Ik zit meteen rechtop en kijk gealarmeerd in de richting waar het geluid vandaan komt. Het duurt even voordat ik ze zie. Ze staan 200 meter verderop bij de ijscokraam. “Mam, kijk eens!” ze houden enthousiast een megagroot ijsje omhoog. Samen met manlief …
Wat?! In paniek kijk ik om mijn heen. Niks, ja een heleboel mensen. Ik voel aan mijn rug, die glibberig is van de zonnebrandcrème. Nogmaals kijk ik speurend om me heen. Ja, naar wat eigenlijk? Een paar mannenbenen?
Driftig likkend aan hun lekkende ijsjes komen puberdochters en manlief naar me toe gelopen. Net iets te vrolijk verwelkom ik ze. Manlief kijkt me aandachtig en geamuseerd aan. Ik durf niet terug te kijken. Dan voel ik zijn vinger die een streep trekt over mijn rug. “Nou, je bent in elk geval niet verbrand” plaagt hij.

Meedoen?
Heb jij ook een zomerverhaal dat een podium verdient op Wine-up? Stuur het ons! Lees hier hoe je mee kunt doen.

Lees ook: Ik ga op vakantie en neem NIET mee …

 

Deel dit via:

, , , ,

No comments yet.

Geef een antwoord