Menu

ZOMERVERHAAL: Kippenkont

Wine-up is deze zomer van iedereen!

Vakantie, met veel wijn en pubers die de hele dag in je buurt hangen, is over het algemeen een grote inspiratiebron voor mooie, grappige en herkenbare verhalen. Wij vroegen onze lezers hun verhalen in te sturen. Vandaag een verhaal van Danielle Kool.

KIPPENKONT

Vroeger noemden ze me ‘kip’. Pas veel later snapte ik waarom. Ik heb billen. Zoals iedere vrouw.  Alleen steken die van mij uit, als twee bolle kadetten. Wat gedurende drie seizoenen een fijn cadeautje is, want ze passen prima in een spijkerbroek. Maar dan. Een kippenkont in de zomer. Lord have mercy.

Prop ze maar ‘ns in een leuk bikinibroekje. Óf ze drillen er aan de onderkant uit. Óf ik loop met een decolleté waar menig bouwvakker jaloers op zou zijn. Nu schijnt het zo te zijn dat een beetje bil uit je broekje tegenwoordig best kan. Maar bij mij is ‘een beetje’ best veel. En dan zitten er aan de zijkant van die strepen die door allerlei sites omarmd worden als “het hoort bij je lichaam, wees er trots op”. Nou, get real. Mijn spiegel vindt het spuuglelijk. Dus daar moet stof overheen, die dan vaak weer ontbreekt. En als die stof er in mijn geval wel is, dan ben je beland in de categorie ‘oma met steunkousen’. 49 is best een leeftijd, maar zo drastisch wil ik nog niet zijn.

Badpakken & ik = water & vuur

Ik vind badpakken dus echt tof. Maar zij mij niet zo. Hoge rug, no go. Want door dat uitstekende achterwerk ontstaat er met een hoge badpakrug een soort skihelling. En zodra je dan gaat zitten een string. Nee! Lage rug dus. Maar niet te laag, want daar is dat spleetdecolleté weer. En niet teveel met bandjes naar boven, want dat lijkt dan weer een kabelbaan naar m’n schouders. Bovendien vallen de meeste badpakken met lage rug in de categorie sexy. Een soort lapje met een uitgesneden v-hals tot je navel. Dames. Opgelegd sexy is niet sexy.

Parachute badpak

Stel, utopie, ik tackel dat ‘probleem’ aan de onderkant. Dan is daar dus de bovenkant. Waar ik onder lekker aan de maat ben, zijn m’n ouders bij de aanmaak de bovenkant vergeten. Dus vind ik een badpak dat goed zit om de derrière, dan kan ik parachute springen met de bovenkant. Ik hoef andersom denk ik niet te schetsen. Van boven veroordeeld tot opvulling, en van onder tot tentdoek.

Inmiddels heb ik nul badpakken, maar een collectie bikini’s waar je een complete koffer mee kunt vullen. Eigenlijk zit er maar eentje echt goed. En die is zomaar tien jaar oud. Dus om maar even het glas weer halfvol te gieten: ik pas nog in een minimaal tien jaar oude bikini. Met m’n kippenkont. En als zelfs die niet meer kan. Is het is zo weer herfst.

Meedoen?

Heb jij ook een zomerverhaal dat een podium verdient op Wine-up? Stuur het ons! Lees hier hoe je mee kunt doen.

Deel dit via:

, , ,

No comments yet.

Geef een antwoord