Menu

ZOMERVERHAAL: Op je veertigste weer even puber zijn …

Wine-up is deze zomer van iedereen! (laatste week)

Vakantie, met veel wijn en pubers die de hele dag in je buurt hangen, is over het algemeen een grote inspiratiebron voor mooie, grappige en herkenbare verhalen. Wij vroegen onze lezers hun verhalen in te sturen. Vandaag het ingezonden verhaal van Lisette (40).

Op je 40e weer even puber zijn …

Het begon drie weken geleden. Na een moeizame relatie van anderhalf jaar besloot ik mijn stoute schoenen aan te trekken en contact te leggen met een oude scharrel. Het type waar elke vrouw voor zwicht. Donkere krullen, bruine ogen, een goed gespierd lichaam en mooie praatjes.

Op mijn app berichtje om een wijntje te drinken, reageert hij direct. Stiekem had hij al gehoopt dat ik weer contact met hem zou zoeken.  De zwoele zomeravonden, die altijd eindigden in een wilde vrijpartij duiken nog regelmatig op in zijn fantasie. Ik probeer het terug te halen, maar de wijn en mijn eigen rijpingsproces zorgen ervoor dat ik alleen nog een paar vage beelden naar voren kan halen.

Een week na ons app contact sta ik op het treinstation in het dorp waar hij is opgegroeid. Als stadse vrouw in de polder is het even schakelen. Het station is verlaten, ik zie geen zwervers, de Starbucks is ver te zoeken en het vertrouwde geluid van de naderende tram heeft plaats gemaakt voor stilte en het gefluit van vogels.

In de trein heb ik al een paar rode wijntjes genuttigd, om wat losser te worden. Als hij mij ophaalt met zijn zwarte fiets, maakt mijn hart een sprongetje. Het kriebelt, hij wordt met het jaar aantrekkelijker. Ik fatsoeneer mijn rode jurkje en probeer in een rechte lijn te lopen op mijn hakjes.

Ik voel me een puber die voor het eerst uit mag.

We zoenen elkaar gedag en hij begint te lachen. Hij haalt de rode vlekjes bij mijn mond weg en geeft een knipoog. Betrapt.. Ik mag bij hem achterop zijn fiets en houd hem stevig vast om zijn middel. Ik voel mij een puber die voor het eerst uit mag.

Wanneer we het dorpsfeest bijna naderen, schiet de vraag door mijn hoofd of ik  toch niet een beetje overdressed ben. De dorpelingen die we zijn gepasseerd hanteren de ‘steve jobs’ dresscode, een spijkerbroek en zwart T-shirt.  Eenmaal bij het dorpsfeest aangekomen snap ik waarom. Het bier vloeit rijkelijk door de lucht. Daar gaat mijn dure Chanel jurkje… Een paar minuten later loop ik op mijn hoge hakken door de modder, met een naar water smakend wijntje en dein mee op de muziek van Frans Bauer. Om indruk op mijn date te maken zing ik de liedjes zachtjes mee en probeer te doen alsof ik geniet. Al hebben we een date in een koeienstal, het maakt niet uit, zijn verschijning doet elke plek opbloeien. Om twee uur gaat bij mij het licht uit, de wijn zorgt ervoor dat ik in een diepe slaap val.

Mijn blauwe lingerie hangt in de struiken …

Als ik wakker word, loop ik zachtjes naar beneden. Ik wil hem verrassen met een ontbijtje, een omelet met brood. In mijn slaperige modus gooi ik wijn in de pan in plaats van olijfolie. De geur van de wijn maakt mij misselijk. Het voelt het alsof ik op een schip loop, die zachtjes heen en weer deint. Het licht van buiten doet pijn aan mijn ogen en mijn hoofd bonkt. Het zullen de ‘waterwijntjes’ van gisteren zijn.

Ik loop terug van de keuken naar de woonkamer en zie verspreid over de vloer schoenen, een BH en een verfrommelt briefje van tien liggen. Het moet een wilde nacht zijn geweest… Ik loop naar de tuin. Als ik mijn ogen scherp stel, zie ik in een struik een deel van mijn blauwe lingerie hangen, omringd door kapotte plantenpotten. Vreemd…

Ik loop verder door het huis. Mijn oog valt op de scheefstaande fauteuil met een gat in de bekleding. Het gaatje is precies het formaat van mijn hak..

Het huis voelt vertrouwd, er staan lp’s van the Beatles, Rollingstones en een oude foto van een knappe man. Langzaam begint te dagen waar ik mij bevind. We hebben ons vannacht als pubers vermaakt in de tuin, woonkamer en zijn geëindigd in het bed van zijn vader… Ik lach, en besef mij hoe fijn het is om op je veertigste nog even puber te kunnen zijn.

 

Lees ook: Wilt u even van het toilet afkomen?

 

Deel dit via:

, , , ,

No comments yet.

Geef een antwoord