Menu

ZOMERVERHAAL: Vet veel afgevallen

Wine-up is deze zomer van iedereen!

Vakantie, met veel wijn en pubers die de hele dag in je buurt hangen, is over het algemeen een grote inspiratiebron voor mooie, grappige en herkenbare verhalen. Wij vroegen onze lezers hun verhalen in te sturen. Vandaag het verhaal van Petra Noordhuis (49).

 

Zeventien kilo is er sinds 1 januari af. Ondanks dat is er nog genoeg over. Maar ik ben hier al erg tevreden mee en voel me graatmager, ondanks mijn maat 48. Mijn zweterige corrigerende Sloggi’s kunnen nu in de kast blijven, ook als ik vanavond dat leuke nieuwe jurkje aan doe dat eindelijk past. Mijn haar in de krul, mascara en lipgloss en ik ben ready to party. De rouge laat ik weg. Ik heb weer jukbeenderen van mezelf en hoef ze niet meer te creëren. 

Het verjaarsfeest is al in volle gang als ik mijn entree maak. Ik scan snel de aanwezigen en kom tot de conclusie dat ik niemand ken. Hel! Ik onderdruk de neiging om te vluchten en sluit aan bij een statafel, waar een groepje mannen en vrouwen staat. ‘Hallo, ik ben Petra’. Het valt stil. Ik voel me als een alcoholist die zich bij de AA voorstelt. Of een anonieme overeter. Daar heb je ook van dat soort groepjes voor.

‘Dit is Petra, het is zo’n lieverd’

‘Petra!!!’, gilt één van de dames ineens. Ze valt me om de nek en zoent me op al mijn wangen, waarbij ze een walm van alcohol achterlaat. ‘Ik heb zoveel over je gehoord’. Ze houdt me stevig vast en stelt me aan de anderen voor. ‘Dit is Petra, de collega van Jeroen. Het is zo’n lieverd.’ Ze raken geanimeerd in gesprek over lieve Petra. Ik durf niet te zeggen dat ik de collega van Jeroen niet ben en schuifel onopvallend naar de volgende tafel.

Lekkere volle heupen

Ik haal adem en begroet ook daar de aanwezigen, die in een vergelijkbaar stadium van dronkenschap zijn. Agnes doet een verwoede poging om me op mijn gemak te stellen met de woorden: ‘Wat een leuke kop heb jij!’ Haar blik glijdt naar beneden en blijft tergend lang bij mijn heupen hangen. ‘Nou ja, dat is wel een beetje jammer. Maar sommige mannen houden wel van volle heupen hoor. Ik ken ze niet, die mannen, maar echt, ze zijn er gerust. Denk ik.’ Ze knijpt me geruststellend in mijn wang. De man aan de tafel tegenover me taxeert met een snelle blik hoeveel vlees hij in de kuip heeft. Ik voel me een kiloknaller. Hij schudt zijn hoofd en zegt niks. Ik gok dat hij homo is.

Over bilpartijen en bitterballen

Leopold, de man van Agnes schuift aan. 89 jaar is hij. ‘Intrigerend vind ik je. Intrigerend.’ Godzijdank. Iemand die het over mijn karakter wil hebben. Agnes bespreekt intussen met de moeder van de jarige mijn bilpartij. Leopold schurkt tegen me aan en luistert niet naar de hilarische teksten die ik eruit gooi om de schijn op te houden dat ik het leuk heb. ‘Intrigerend’, mompelt hij na elke zin. Mijn gay overbuurman roept luid: ‘Dat is niet goed voor je!’, als hij mijn tanden in een bitterbal ziet verdwijnen.

Dan springt het neefje van de jarige op een stoel, terwijl hij een zelf gecomponeerd lied met de titel ‘Fuck je moeder’ zingt. Daarna valt hij van de stoel en komt niet meer overeind. Ik besluit dat dit het ideale moment is om af te haken, de stad in te lopen en op een terras te gaan zitten. Ik bestel een biertje en een grote portie bitterballen. Fuck you all.

Meedoen?
Heb jij ook een zomerverhaal dat een podium verdient op Wine-up? Stuur het ons! Lees hier hoe je mee kunt doen.

Lees ook: Superfood is levensgevaarlijk.

 

 

Deel dit via:

, ,

No comments yet.

Geef een antwoord